Felolvasó

ADOMÁNYOK és TÁMOGATÁSOK

A  Vakok és Gyengénlátók Fejlesztő, Magánsegítő Szervezetének részére érkező adományok az irodánkban adhatók le személyesen vagy postai úton. Adományozóinkat szívesen tüntetjük fel oldalainkon, amennyiben hozzájárulnak, bár az esetek többségében névtelenséggel kívánnak élni.

Felolvasó

KIEMELT GYŰJTÉS

Hátrányos helyzetű, mozgás-, látás-, hallás sérültek magánklinikája.

Szívügyemnek tekintem az országban egy olyan orvosi ellátási központ megnyitását, amiben elsődlegesen a társadalom peremére szorultak ellátását lehetne megvalósítani teljesen ingyen. Bármilyen orvosi berendezéssel és felszerelésekkel esetleg pénzadománnyal tudja támogatni ezt a nemes ügyet, hogy Európai szinten tudjunk felzárkózni a betegséggel és problémákkal küzdők életterében.

Felolvasó

LEIRATKOZÁS AZ E-MAIL LISTÁRÓL

Amennyiben a szervezettől és annak partner szervezeteitől nem szeretne többet elektronikus levelet kapni, úgy leiratkozhat az alábbi mezők kitöltésével és adatbázisunkból törlésre kerül. Az adatbázisunk nyilvános céglistákról származik.

Felolvasó

Adományozók, partnerek és támogatók

A Vakok és Gyengénlátók Fejlesztő, Magánsegítő Szervezet, számos partnerségi lehetőséget és módot kínál egyének és szervezetek számára fontos munkánk támogatására. Az adományozástól a jelentősebb program vagy esemény szponzorálásáig. Az adományozási lehetőségekkel kapcsolatos további információkért hívja, a 06203730990-es telefonszámot vagy írjon e-mailt a vgyfmsz@gmail.com e-mail címre.


Adományozók

A nagylelkű adományozók támogatása lehetővé teszi számunkra, hogy több fogyatékossággal élő embert érjünk el, és szolgáljuk ki. Az adományozók támogatása biztosítja, hogy a szervezetünk értékes erőforrás maradjon minden fogyatékossággal élő ember számára. Elkötelezettek vagyunk az értékes partnerségek felé és a hasonló gondolkodású szervezetekkel fennálló stratégiai szövetségeknek és azok ápolására, hogy biztosítsuk a hatékonyságot, és a maximális hatást érjük el a fogyatékossággal élők mindennapi problémáik enyhítésére.

Külön szeretnénk köszönetet mondani, számos adományozónknak, azoknak is, akik névtelenek maradnak!

Köszönettel: 

Mellár Renáta, Elnök

Felolvasó

FOLYAMATBAN LÉVŐ ADOMÁNY GYŰJTÉSÜNK

Ingyenes klinika nyílik a fogyatékossággal élő gyermekek és felnőttek számára!


2024-ben folyamatos adománygyűjtést folytat szervezetünk a klinika megnyitása és létrejötte érdekében!


A Vakok és Gyengénlátók Fejlesztő Magánsegítő Szervezet, ingyenes klinikát nyitna a fogyatékossággal élő embereknek és gyermekeknek. A klinika átfogó, magas színvonalú egészségügyi ellátást nyújtana a fogyatékossággal élő személyeknek és gyermekeknek egyaránt. A fogyatékossággal élőknek létrehozni kívánt klinika épülete egy közel 600 m2-es épület, ahol több más szakorvosi ellátást biztosítanánk a klinikára érkező fogyatékossággal élő embereknek és gyermekeknek!

„A klinika létrejöttéhez indított mozgalmat különböző emberek alkotják az élet minden területéről, akik összefognak és mindent megtesznek a fogyatékossággal élő gyerekek és felnőttek egészségéért. Akár beteg volt, akár ismer egy fogyatékossággal élő gyermeket, vagy úgy gondolja, hogy a beteg és sérült gyermekek mindent megérdemelnek, szeretnénk hallani Önről és szeretnénk, ha csatlakozna!”

Mint azt már közzé tettük a weboldalunkon is, ahol minden hír olvasható, a klinika épületének megvásárlásához 170.000.000 Ft-ra lenne szükségünk! Illetve 150.000.000 Ft lenne a szükséges gépek beszerzése ahhoz, hogy a klinika elindulhasson! Természetesen egy teljesen idegen egészségügyi céget kértünk fel arra, hogy a szükséges egészségügyi gépeket, eszközöket, bútorzatot összeállítsa és ennek az árat behatárolja! A klinika összes szolgáltatása a fogyatékossággal élő embereknek és gyermekeknek ingyenes és bizalmas lesz!

A fogyatékossággal élőknek létrehozott klinika, több egészségügyi szakellátásra specializálódna, több központi épülettel. Így tehát a fogyatékossággal élők klinikája összefoglalja, hogyan lehet javítani a fogyatékossággal élők egészségügyi ellátáshoz való hozzáférését, alacsony erőforrásokkal rendelkező környezetben. Továbbá, a klinika kimozdítja az otthonaikból, azokat a fogyatékossággal élő személyeket is, akik, a folyamatos, napi megkülönböztetésnek vannak kitéve lakókörnyezetükben, és ebből adódóan nem mennek el az egészségügyi ellátó egységekhez. Ebből következik, - sajnos - az a súlyos probléma, hogy vannak az országban olyan fogyatékossággal élő személyek, gyermekek, akik már évek óta nem jutottak el szakrendelésre, és ezért nem is kaptak egészségügyi, orvosi ellátást. A lelki fájdalmak, és a lelki sérülések okozta bezárkózási hajlam, - sajnos- nagyon súlyos méreteket képes ölteni, így ez sok fogyatékossággal élő korai halálához is vezethet.

Néhány szakorvosi ellátás, amit már fel tudunk sorolni:


 Felnőttek orvosi ellátása, bele értve az alap orvosi ellátást és néhány fontos, mégis elengedhetetlen szakorvosi ellátást. ( Nőgyógyászat, szájsebészet, fogorvos, érsebészet, belgyógyász, labor, stb…)
 Gyermekek orvosi ellátása, bele értve az alap orvosi ellátást és néhány fontos, mégis elengedhetetlen szakorvosi ellátást. ( Gyermekorvos, Fejlődési specialista, szemészet, logopédia, labor, stb...)
 Egészségnevelés
 Logopédiai Tanácsadás
 Pszichológia, Kineziológia
 Szociális szolgáltatások felnőttek és kisgyermekek számára 
 Mozgás és beszéd terápia felnőttek és gyermekek számára
 Adaptív sportprogramok fogyatékkal élő gyermekek számára
 Vízi tevékenységek speciális igényű gyermekeknek és felnőtteknek

Szakorvosaink ingyenes szakorvosi ellátásban részesítik a fogyatékkal élő gyermekeket és felnőtteket egyaránt. 

A messzebbről érkező fogyatékossággal élő személynek és sofőrjüknek 1 éjszakára szállást is biztosítunk, közvetlen a klinika épülete mellett. 

Természetesen a betegek szállításában is sok esetben tudunk segítséget nyújtani, olyan munkáltatók által, akik saját céges, autóbuszaikkal segítenek a klinikai eljutásban.

Bővebb tájékoztatást a központi e-mail címünkön tud kérni (vgyfmsz@gmail.com).

Köszönjük adományát és a fogyatékossággal élő emberekhez és gyermekekhez való hozzáállását!

Utolsó javított információ: (2024.01.02.)

Kisbusz teljes szervizelése  12%

 Az idő sajnos mindent elemészt, így elérkezett a teljes szervizelése a szeretett és sok kalandot megélt kisbusznak is. Várjuk támogatási felajánlásaikat, hogy újra mozgásban lehessünk tagjainkkal.

Hang alapú online oktatási rendszerünk 41% 

Folyamatos fejlesztésben vagyunk egy látássérültek számára készülő online oktatási rendszerrel. A rendszer alapja készen van, csak az anyagok feltöltése és összeállítása van hátra. Támogatási kérelmünk a rendszer 2 éves bérleményére irányuló költségek fedezésére szolgál, illetve a tananyagfejlesztők munkabére. Természetesen amint elkészült, szeretnénk díjmentessé tenni ezt a szolgáltatást is, továbbá lehetőséget teremteni az egyéni adományozásra, mikor valaki egy látássérült képzési díját támogatja meg. 

Hang alapú szabadidő partner és közösségi oldal 22% 

Az egyik legnagyobb fejlesztésünk egy olyan közösségi oldal létrehozása, amit hanggal lehet vezérelni akár egy telefonról és hangüzenetekkel ismerkedni és kommunikálni, meghallgatni mások bemutatkozóját és reagálni rá, hang alapon böngészni az ismerősök között, vagy csak olyan emberek között, akik a közelünkben élnek és nyitottak közös programokra, legyen az egy séta vagy mozi.

 

Felolvasó

LEZÁRT ADOMÁNY GYŰJTÉSEK

 Kisbusz vásárlása utazásokhoz 100% 

Köszönjük a bizalmat és a sok támogatást, hogy vásárolni tudtunk egy 9 személyes kisbuszt az utazásokhoz és kirándulásokhoz, ami rendelkezik kerekesszék beemelővel is, hogy senkinek ne kelljen kihagynia már a programjainkat. Kirándulásainkra természetesen fogadjuk a támogatásokat, hiszen a látássérültek is megérdemlik, hogy megismerjék hazánk nevezetességeit és kiemelkedő gyáraikat. 

Segélykoncert  10% 

Braille nyomtatógép vásárlása 100%  

A sok támogatásból egy szükség újra megoldódott, így napilapok cikkeit és leveleket végre a Braille olvasás tudással rendelkező tagjaink is élvezhetnek.

Online felületű hangoskönyvtár készíttetése 100% 

Köszönjük a sok sok támogatást hogy végre elindítsuk online és díjmentes hangoskönyvtárunk. Itt nem kívánunk semmilyen díjat szedni, azaz bármilyen szervezetnél lévő látássérült tag regisztrálhat a hangoskönyvtár rendszerébe, ahol rövidesen értesítjük a felvételről és már használhatja is az ország legnagyobb hangoskönyvtári állományát. Sajnos azért nem 100% a rendszer, mert itt még folyamatos fordítások és feltöltések szerepelnek. Ennek bővítésére a mai napig várjuk támogató partnereinket.